Jubileumtentoonstelling ‘Vijverdalcollectie’ bij AZM-herstelzorg

Op 9 augustus 2018 vond, bij AZM-herstelzorg in Maastricht, de opening plaats van de eerste jubileumtentoonstelling van de ‘Vijverdalcollectie’. In een sfeervolle ambiance, met bewoners/cliënten van AZM-herstelzorg en diverse ‘Fantastikè’- leden werd stil gestaan bij het feit dat 25 jaar geleden is gestart met de collectie. Er werd een verkorte versie van een videofilm getoond over de creatieve therapie, met o.a. interviews door Bram Vermeulen.
Te bewonderen zijn een 70-tal werken uit onze ‘Vijverdalcollectie’, gemaakt in de creatieve therapie van Vijverdal (nu Mondriaan Maastricht).
Adres:
Pieterstraat 23, Maastricht
Openingstijden:
dagelijks van 14.00 -20.00 en
zaterdag en zondag 11.00 -20.00 uur.
Naar aanleiding van deze expositie  werden Bertille Soogelee (voorzitter Fantastikè) en Moniek Gerrits (atelierlid) in het Centre Ceramique op 10 augustus geïnterviewd voor het radioprogramma ‘het beleg ‘ van RTV Maastricht. Klik hier op de link van dit programma (het betreft het eerste interview).

Ter gelegenheid van bovenstaande expositie hebben een aantal cliënten van AZM-herstelzorg deelgenomen aan een workshop. O.l.v. Céline Vissers  en Deniece Clermonts (atelierlid) werd een portret van koningin Máxima geschilderd.

In november volgt een ‘officiele’ jubileum expositie in Mondriaan-Maastricht; toch de bakermat van deze collectie.